Teambuilding på Lemshaga

Denna eftermiddag skulle vi nattvandrare på teambuilding. Och vi var nu på väg ut mot Lemshaga Akademi. Där skulle vi, under ledning av stjärnkocken Einar, delas upp i grupper om 3-4 och åstadkomma en trerätters middag som vi avslutningsvis skulle avnjuta. Alla var förväntansfulla, detta skulle bli jättekul!

Väl på plats välkomnades vi av Einar. Vi delades in i tre grupper, en som fixade förrätt, en som skötte varmrätten och så grupp tre som fick ta itu med desserten och duka bordet.

Är ni sugna på att se menyn? Ja, jag förstod väl det. Här kommer den.


Laxtartar
Kräftsoppa

Ädelostfylld kycklingfilé, inlindad i lufttorkad skinka
Potatisgratäng Dauphinoise

Chokladtryffeltårta med saffran






Här delar Einar ut förkläden och

Här berättar Einar att vi måste ha förkläde på oss och den obligatoriska handduken,
den s k "slängen".



Monika, Elisabeth och Helena fick hand om förrätten.



Einar går igenom recepten. De skulle användas som grund, men sen var det fritt att ta ut svängarna. Kolla in tanten i vit hatt, är det Schassens gumma?




Helena tar itu med kräftsoppan. Här ska kräftorna delar i mindre bitar,
stjärtar för sig, ben för sig... Vilket pillergöra.



Micke ingick i gruppen "Huvudrätt". Han och Magnus skulle laga den fantastiska potatisgratängen Pommes Dauphinoise (uttala det om ni kan), jag själv och Carita tog
hand om kyckling och grönsaker. Micke var en hejare på att skala potatis.




Lena är mycket koncentrerad på sin uppgift. Här är det kycklingen som ska plattas till
med köttklubban, snittas och fyllas med ädelost.



Stresstålige Einar höll verkligen koll på oss alla.
Se hans blick när han pausar med lite vatten.



Lotta från "Desserten" läser noga receptet innan hon startar. Bra idé.



Leffe tillhärde också Desserten. Vi såg honom hela tiden slicka på slevar.
Spåren av choklad fanns i hans mungipor.



Carita har koll på grönsaksjobbet - tror hon. Elisabeth rör i grytan med den begynnande kräftsoppan och Magnus, ja han jobbar vidare med potatis och vitlök. Vill inte ha fler
plåster på fingrarna.



Kräftsoppan från scratch. Bra rensat Helena!



Einar kontrollerar Helenas arbete och blir helt nöjd, nästan.



Så här såg tårtan ut från början. Nu skulle det smältas chokela.



Tårtan skulle naturligtvis garneras också. Här har Lotta fullt upp med att doppa
valnötter i smält choklad. Mums!



Kycklingen är färdig att ställas in i ugnen. Nu ger vi oss på grönsakerna.
Vitlöks- och timjanglaserade skulle de bli.



Micke får hjälp av Einar med att smörja plåtarna. Behändig sprayflaska med smörjmedel.



Elisabeth har koll på soppan. Rör och sniffar hela tiden...



Hur går det för Dessertgruppen då. Jo, Anne-Lee passerar här hallon som ska bilda en spegel vid uppläggningen. Vackert! och gott!



Här förklarar Einar vad som ska göras med laxen. de ska skäras i små, små kuber.
Ett jobb för Helena.



En kille som trivs med tillvaron. Magnus kämpar på med potatisen...



Här kommer den lycklige sopgubben! (Förlåt Micke.)



Nu ska den skivade potatisen koka några minuter i mjölk och massor av grädde.



Ja, det tar lite tid med dessa kuber - de är ju så himla små.



... medan Monica tar hand om gräslöken. Bra fördelning där.



Och nu ska allting röras ihop. Lax i kuber, hackade räkor, ägg och gräslök.



Dessertgruppen hade ju också som uppgift att duka.
Här är det Lotta som gör fint åt oss.



Geggamojjan innan den blev en laxtartar.



Hur fasen var det nu med morötterna. Och Sugar Snaps, skulle de göras till puré eller?
Jag och Carita följde receptet, men det gillade inte Einar. Vi strök purén.



Man måste ju hålla efter i köket under arbetets gång också.
Vi satte Anne-Lee i disken, där gjorde hon minst skada.



Genomsvettig efter all disk var hon värd en kopp kaffe.



Och jag som undrade varför laxtartarerna blev så små, nu vet jag!



Sista förberedelserna. Nu är det klart. Vi är jättehungriga.



Förrätten. Laxtartar toppad med löjrom och en mycket krämig kräftsoppa.
Skapare: Helena, Monika och Elisabeth. Fantastiskt!



Huvudrätten. Ädelostfylld kycklingfilé inlindad i lufttorkad skinka, potatisgratäng Dauphinoise samt vitlöks- och timjanglaserade grönsaker. En smaksensation måste jag säga.
Skapare: Micke, Magnus, Lena och Carita.



Den sista finishen på desserten, Anne-Lee gör hallonspeglar och Lotta spritsar grädde.




Desserten. Så här fin blev den. Chokladtårta med Saffranstryffel.
Skapare. Anne-Lee, Lotta och Leffe. Makalöst god - och mäktig!



En nöjd Einar. Han har verkligen klarat av kvällen galant.



Aningen däst avslutade jag kvällen med en lov i tvättstugan. hade turen att få med
mig en kasse handdukar och förkläden. Men det är kärt besvär.


Vi vill alla tacka dig Einar för att du ställt upp på det här. Det har varit mycket underhållande - åtminstone för oss. Vi kommer gärna tillbaka nästa lördag - har du någonting för dig då?
Du är bättre än bäst!

Många kramar från dina nattvandrarkompisar.





RSS 2.0